• Naše akcie a aktivity
    pre deti, mládež a dospelých
  • Sledujte

OZ Rozprávky pre detičky

O autorke

FOTOVolám sa Martina Jančovičová, narodila som sa 30. júna 1979 v Bratislave. Popri základnej škole som navštevovala literárno-dramatický odbor (LDO). Študovala som na Obchodnej akadémii v Pezinku. Mám pozitívny vzťah k deťom, prírode, športu a literatúre. Vo voľnom čase sa venujem cvičeniu, zdravému stravovaniu a tvorivosti pre najmenších čitateľov.
Ak by sa ma niekto opýtal, odkedy som začala tvoriť, povedala by som, že odjakživa. Už ako dieťa som sa hrávala so slovíčkami a skladala ich do rýmov. Tvorila som básničky pre svojich blízkych, a tak robila radosť ľuďom navôkol. Zapojila som sa do rôznych súťaží, vymýšľala rôzne slogany a humorné poviedky.
Jedného dňa ma oslovili kamarátky z materskej školy s prosbou o pomoc pri skladaní básní o zvieratkách podľa vopred určených kritérií. Bola to pre mňa hračka  a  príjemná  zábava,  zároveň  impulz,  ktorý  ma  nakopol  a  doviedol k myšlienke o napísaní detskej knižky zameranej na pohyb a zdravý životný štýl už od detstva. Brala som to ako znamenie. Nič sa totiž nedeje náhodou.  Nabrala som odvahu   a  svoju  tvorbu dala na papier.   Bola  to  ťažká  a  zdĺhavá  cesta  plná  prekážok,  častokrát som sa cítila bezmocná a nemala silu pokračovať, no každá myšlienka na výsledok ma posilnila a dodávala silu ísť vpred a nevzdávať sa.
Vďaka mojej vytrvalosti a úžasným ľuďom vôkol mňa sa mi konečne splnil môj najväčší sen a knižku "Cvičia všetky zvieratká" som nakoniec svojpomocne vydala. Dúfam, že bude nápomocná aj ako učebnica pri cvičení a pohybovej výchove v materských školách a detských centrách. Taktiež pre rodičov, ktorí môžu tráviť čas so svojimi detičkami efektívnejšie, spolu sa zabaviť a zacvičiť si. Píšem z vlastnej skúsenosti, veľmi dobre viem, aké je občas ťažké deti zabaviť a zaujať. S touto knižkou sa určite nudiť nebudete. Moje deti Mirko a Matúško by vám o tom vedeli rozprávať.

Ďalším zaujímavým projektom pre deti je rozprávková knižka "Ružena a Zelka" - pútavý príbeh o dvoch kamarátkach šnúrkach, ktoré vaše dieťatko nielen zabavia, ale aj naučia viazať si šnúrky. 

Svojou tvorbou by som chcela podporiť vzájomný vzťah medzi rodičmi a deťmi, a tak posilniť ich vzájomné puto, pretože nie je nič krajšie, ako aspoň na chvíľu byť súčasťou detského sveta plného hier, zábavy a fantázie.  
Verím, že sa vám moja tvorba bude páčiť.

Súčasťou nášho života sú však aj zdravotne postihnuté detičky, ktoré si takisto zaslúžia pomoc, podporu a porozumenie. Zároveň som správkyňou Euro deťom n.f., - organizáciou, ktorá od roku 2010 pomáha a podporuje rodiny s chorým dieťatkom po celom Slovensku. (Viac info: www.eurodetom.sk) Mojou tvorbou by som rada pomohla všetkých deťom, zdravým aj chorým. Výťažok z predaja mojich knižiek poputuje ZŤP deťom na podporu ich zdravia. 

Deti sú naša budúcnosť - dajme im šancu rásť  <3